Voor wie

Voor wie

Het FundShare Post Helder. Aandelen Fund is er voor iedereen die zijn vermogen wil laten groeien. Of u particulier of institutioneel belegger bent, of u een klein bedrag of een groot bedrag wilt beleggen, of u in box 3 of box 1 wilt beleggen. Het kan allemaal.

DEGIRO

Bij DEGIRO kunt u online kosteloos een rekening openen. Daarna kunt u zonder kosten FundShare Post Helder. Aandelen Fund kopen en ook weer verkopen. Dat kan al vanaf een bedrag van EUR 1. Ook betaalt u geen bewaarloon en kunt u heel voordelig lenen met uw beleggingen als onderpand (momenteel tegen 1,25%). Binnen een paar minuten kunt u participatiehouder zijn in FundShare Post Helder. Aandelen Fund en profiteren van de unieke beleggingsstrategie. Zowel in box 1 als in box 3.
Hoe u dit kunt doen?

DEGIRO is verreweg het goedkoopste platform in Nederland om te beleggen. Kijk hier hoeveel goedkoper.

Ook via Van Lanschot en BinckBank is het mogelijk om FundShare Post Helder. Aandelen Fund aan te kopen en te verkopen.

Box 3: Vrij vermogen

Vermogen in box 3 is niet fiscaal gefaciliteerd. U spaart of belegt naar eigen inzichten en er zijn geen voorwaarden aan verbonden. U kunt te allen tijde uw vermogen te gelde maken en het opnemen wanneer u wenst. De opgebouwde waarde wordt gezien als vermogen. U kunt belastingvrij sparen en beleggen tot een totaal vermogen (bezittingen -/- schulden) van EUR 30.846 (2020). Boven dit bedrag bent u als belastingplichtige vermogensrendementsheffing verschuldigd.

Box 1: Pensioensparen

Pensioensparen (of Banksparen) in Box 1 is fiscaal gefaciliteerd; het levert u fiscale voordelen op als u voldoet aan bepaalde voorwaarden. Een voorbeeld van pensioensparen in Box 1 is de lijfrenteverzekering (bij een verzekeraar) of de pensioenrekening (bij een bank of via DEGIRO/Helder.). De premie die u betaalt is tot een bepaald maximum aftrekbaar van uw inkomen op voorwaarde dat u het opgebouwde vermogen op de einddatum omzet in een uitkerende lijfrente. Over de te ontvangen lijfrente uitkeringen bent u later inkomstenbelasting verschuldigd. Over het opgebouwde vermogen bent u geen vermogensrendementsheffing verschuldigd. U kunt tussentijds echter niet over het opgebouwde vermogen beschikken.


Hoe u dit kunt doen?