Partners & Structuur

Om een beleggingsfonds aan te kunnen bieden moet je aan verschillende eisen voldoen. De Nederlandsche Bank en de AFM eisen dat er een structuur is die zodanig is opgezet, dat de deelnemers in het fonds te allen tijde beschermd zijn en de rollen en werkzaamheden van de verschillende partijen duidelijk zijn. Scheiding van functies en taken is noodzakelijk. Onze partners zijn "best of class" op hun gebied en werken met moderne technieken.

Bij FundShare Post Helder. Aandelen Fund zijn de volgende partijen betrokken:

 • Beheerder van de beleggingsinstelling - Fundshare Fund Management B.V. 

De beheerder van de beleggingsinstelling is Fundshare Fund Management B.V. Om een beleggingsfonds aan te mogen bieden is een vergunning voor het beheren van een beleggingsinstelling van de AFM vereist. Fundshare Fund Management B.V. heeft sinds 2006 deze benodigde vergunning (2:65 vergunning) en treedt op als beheerder van een aantal beleggingsinstellingen. Zij is verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid.

 • Beleggingsinstelling - FundShare

FundShare is een samenwerking tussen vijf professionele partijen: ABN AMRO, DEGIRO, FundShare Administrator, FundShare Fund Management en Free Media Group (IEX). Gezamenlijk wordt een totaaloplossing voor beleggingsfondsen aangeboden. Het beheer van de beleggingsfondsen geschiedt in een paraplufonds genaamd FundShare Umbrellafund. FundShare Fund Management B.V. treedt op als beheerder van FundShare Umbrellafund met ruim 20 beleggingsfondsen van diverse vermogensbeheerders. Post Vermogensbeheer acteert onder de vergunning van FundShare Fund Management als operating company van FundShare Post Helder. Aandelen Fund.

 • Depositary - KASBANK B.V. 

Alle beleggingen van de FundShare fondsen worden bijgehouden door de onafhankelijke depositary: KASBANK B.V. De depositary is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 33117326. De depositary treedt op voor meerdere beleggingsinstellingen. Haar administratieve organisatie en de controle daarop zijn zodanig ingericht dat geen gevaar bestaat dat de activa van de verschillende beleggingsinstellingen met elkaar vermengd raken.

 • Administrateur - FundShare Administrator

FundShare Administrator is een fondsadministrateur van AFM gereguleerde fondsen. FundShare Administrator is begin 2012 van start gegaan en is administrateur van ruim 20 beleggingsfondsen. Voor de fondsen wordt dagelijks reconciliatie uitgevoerd en de waarde bepaald. Halfjaarlijks wordt door FundShare Administrator een (half)jaarverslag opgesteld. Ook begeleiden zij de controle door accountant Mazars. FundShare Administrator voert dagelijks een controle uit op het beleggingsbeleid zoals deze door de operating company in haar fondsen wordt toegepast, onder andere:

 • Zijn alle transacties en mutaties correct ingeboekt.
 • Het vaststellen van de huidige waarde (NAV) van de beleggingen in het fonds om te komen tot een waarde per participatie.
 • Zijn de uitgevoerde transacties en posities in lijn met het beleggingsbeleid en de restricties, zoals opgenomen in het prospectus. 
 • Accountant - Mazars

Mazars is een vooraanstaande internationale accountants- en adviesorganisatie. Er werken 20.000 professionals in 86 landen. Mazars begeleidt de administrateur (FundShare Administrator) bij de controle van de (half)jaarverslagen.

 • Juridische eigenaar - Stichting Legal Owner FundShare Umbrella Fund

De beleggingen zijn de juridische eigendom van een aparte stichting: Stichting Legal Owner FundShare Umbrella Fund. Het enige doel van deze stichting is het houden van het eigendom van de assets van FundShare Umbrella Fund. De economische eigendom is vanzelfsprekend in handen van de participanten in FundShare Umbrella Fund.

 • Platform/Broker - DEGIRO 

DEGIRO is een relatief nieuwe online broker waar voor u een rekening wordt geopend door de bewaarder (KASBANK B.V.). Op deze rekening bij DEGIRO worden uw beleggingen geadministreerd en kunt u doorlopend uw belegging inzien. Uniek is de hightech infrastructuur, de brede markttoegang van meer dan 100 beurzen wereldwijd en de lage transactietarieven. Overigens kunt u FundShare Post Helder. Aandelen Fund ook kopen en verkopen via Van Lanschot en BinckBank.

 • Operating Company van het (sub)fonds - Post Vermogensbeheer B.V.

Sinds 2011 is Post Vermogensbeheer actief. Post is een beleggingsonderneming en de hoofdactiviteit is het beheren van vermogen. Zij heeft een AFM vergunning (nummer 14002846) en is aangesloten bij DSI (nummer 38142) en Kifid. Strenge eisen vanuit de DNB en AFM aan een beleggingsonderneming zorgen ervoor dat u te allen tijde geen nadelige gevolgen heeft bij een eventueel faillissement. Post Vermogensbeheer voert het beleggingsbeleid uit van de beheerder.